Meer info over uw klachten ?
Zoek via trefwoord.
 
 
 


 


Golfelleboog 

Tenniselleboog en golfelleboog (laterale en mediale epicondylitis)

 

Tenniselleboog is de meest frequente elleboogklacht die zich in deze praktijk presenteert. Bij tenniselleboog bemerkt men pijn aan de buitenkant van de elleboog vooral op naar achter strekken van de vingers bijvoorbeeld bij het grijpen naar een fles water.  Manuele arbeid zoals poetsen, de dweil uitwringen, schroevendraaiers hanteren, en ander krachtig fijn werk worden moeilijk en pijnlijk.

AFB_golferselbowwebsite.JPG

 

 

Bij golfelleboog merken we grotendeels dezelfde klachten, alleen bevindt de pijn zich aan de binnenzijde van de elleboog.

 

 

De reden dat men pijn heeft is een ontsteking van de spierpezen die aanhechten in de elleboog. Deze spieren doen vooral de pols maar ook de vingers bewegen. Het is dus logisch dat de pijn opkomt bij manuele arbeid. Er zijn verschillende redenen waarom de spieren en de pezen gaan ontsteken. Het kan plots optreden t.g.v. intensieve arbeid. Meestal echter komt de klacht traag op en heeft men niets ongewoon gedaan. Een ontsteking in de elleboog of elders in de arm is vaak een reactie op een foute motoriek van de arm, nek of bovenrug.

 

 

Illustratie: Golfelleboog