Meer info over uw klachten ?
Zoek via trefwoord.
 
 
 


 


Tenniselleboog 

Tenniselleboog of laterale epicondylitis

 

Een tenniselleboog of laterale epicondylitis is de meest frequente elleboogklacht die zich in onze praktijken presenteert. Bij een tenniselleboog bemerkt men pijn aan de buitenkant van de elleboog, vooral bij het grijpen naar een voorwerp zoals een fles water.  Manuele arbeid zoals poetsen, de dweil uitwringen, schroevendraaiers hanteren en ander krachtig fijn werk worden moeilijk en pijnlijk.

 

Bij golfelleboog merken we grotendeels dezelfde klachten, alleen bevindt de pijn zich aan de binnenzijde van de elleboog.

 

 AFB_bovenste_lidmaat/boli03.jpgAFB_golferselbowwebsite.JPG

  Illustratie: tenniselleboog en golfelleboog

 

 

Pijn ontstaat door een ontsteking van de spierpezen die aanhechten in de elleboog. Deze spieren doen vooral de pols maar ook de vingers bewegen. Het is dus logisch dat de pijn opkomt bij manuele arbeid. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontsteken van de spieren en de pezen. Dit kan plots optreden als gevolg van intensieve arbeid. In de meeste situaties echter komt de klacht traag op, zonder duidelijk aanwijsbare reden. Een ontsteking in de elleboog of elders in de arm kan ook veroorzaakt worden door een foute motoriek van de arm, nek of bovenrug.