Meer info over uw klachten ?
Zoek via trefwoord.
 
 
 


 


Rugpijn > FLBSS 

FLBSS (Failed Low Back Surgery Syndrome)

 

Wanneer na één of meerdere chirurgische ingrepen in de rug er tegen de verwachtingen in nog steeds veel pijn of nieuwe symptomen aanwezig zijn, spreekt men van Failed Low Back Surgery Syndrome.

 

Na een mislukte operatie zijn de meeste patiënten radeloos. Alvorens een nieuwe ingreep te overwegen, raden we zeker aan om op consultatie te gaan bij een chiropractor. Deze zal trachten in te schatten wat de oorspronkelijke reden van de pijnen was, wat de mislukte operatie teweeggebracht heeft en wat de mogelijkheden voor de patiënt nog zijn.

 

Ook na geslaagde of gedeeltelijk geslaagde operaties voor discushernia's kan de patiënt geconfronteerd worden met nieuwe klachten in de rug en/of de benen. Zo zien wij mensen die na een chirurgische ingreep op consultatie komen met krampen in de benen, koude ledematen, zinderingen in delen van het been, vermoeidheid in de rug, ochtendstramheid en andere rugpijnen.

 

Veel patiënten zijn bang om bij een chiropractor in behandeling te gaan na een rugoperatie. Ze hebben schrik om meer pijn te krijgen of zelfs om verlamd te geraken. We benadrukken nogmaals dat een chiropraxiebehandeling na een operatie geen enkel gevaar inhoudt.