Meer info over uw klachten ?
Zoek via trefwoord.
 
 
 


 


Rugpijn > Chronische rugpijn 

Langdurig slecht functioneren van de rug kan uiteindelijk leiden tot verhoogde druk op de ruggengraat.  Deze langdurige druk leidt tot schade en slijtage aan de gewrichten van de rug. De pijn hierbij is zeer variabel; ze kan drukkend zijn, brandend, stekend, trekkend, enz.

 AFB_lumbar_pain.jpg

Chronische rugpijn begint ogenschijnlijk onschuldig met een paar korte episodes rugpijn per jaar. Stilaan komt de rugpijn frequenter voor...wekelijks...dagelijks. Men moet sportieve activiteiten afbouwen en begint andere belastende taken te mijden. De rug wordt strammer en gevoeliger. Uiteindelijk kan men geen kilometer meer stappen of geen tuinwerk meer aan zonder hierna zware pijnen te moeten ondergaan. Deze rugpijn is het zwaarst omdat ze vaak leidt tot het opgeven van werk, hobby's en sociale activiteiten. Het kan leiden tot conflictsituaties binnen het huwelijk en heeft een invloed op het libido, het verstoort de seksualiteit. De pijn bepaalt het leven van de rugpijnlijder en brengt vaak depressie met zich mee.

 

Chiropraxiebehandeling is reeds jaren een aanbevolen behandeling voor chronische rugpijnen!

 Illustratie: chronische rugpijn

 

Steunzolen geen baat bij rugpijn

 

Onderzoeken bij meer dan 2000 personen heeft aangetoond dat er geen krachtig bewijs is dat het gebruik van steunzolen kan helpen in het voorkomen van rugpijn (rugpijn preventie). Er is tevens geen bewijs voor het gebruik van steunzolen in de behandeling van rugpijnpatiënten.

 

[Sahar T, Cohen MJ, Uval-Ne'eman V, Kandel L, Odebiyi D, Lev I, Brezis M, Lahad A. Spine 2009;34(9):924-933]